Τοποθεσία
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Η Κρήτη συνδυάζει την αρχαία ιστορία και ένα πνεύμα βαθιά ριζωμένο στην παράδοση με μια σύγχρονη ατμόσφαιρα.

Το TUI Magic Life Candia Maris είναι χτισμένο πάνω στην παραλία τη Αμμουδάρας, πολύ κοντά στην πόλη του Ηρακλείου και το διεθνές αεροδρόμιο. Η τοποθεσία είναι ιδανική για αυτούς που θέλουν να εξερευνήσουν την Ανατολική και Δυτική πλευρά του νησιού.

Το πολυτελές ξενοδοχείο TUI Magic Life Candia Maris, που βρίσκεται στο Ηράκλειο Κρήτης λειτουργεί από Απρίλιο έως και Οκτώβριο ως Αll Inclusive. Το Ηράκλειο είναι η μεγαλύτερη πόλη και η πρωτεύουσα της Κρήτης. Για αιώνες ήταν γνωστό με το όνομα Κάντια, μία βενετσιάνικη παραλλαγή της προγενέστερης ελληνικής ονομασίας Χάνδαξ (Χάνδακας), η οποία με τη σειρά της προέρχεται από το αραβικό rabḍ al-ḫandaq.

Candia Maris
Ηράκλειο

Το Ηράκλειο, η πρωτεύουσα της Κρήτης, είναι μια ζωντανή πόλη πλούσια σε ιστορία και πολιτισμό. Η παραθαλάσσια γοητεία του και η πλούσια πολιτιστική του κληρονομιά το καθιστούν σαγηνευτικό προορισμό για τους επισκέπτες που εξερευνούν τους θησαυρούς του μινωικού πολιτισμού. Το Ηράκλειο βρίσκεται κοντά στα ερείπια του ανακτόρου της Κνωσού, που στη Μινωική εποχή ήταν το μεγαλύτερο πληθυσμιακό κέντρο της Κρήτης. Αν και δεν υπάρχουν αρχαιολογικά στοιχεία γι αυτό, η Κνωσός μπορεί κάλλιστα να είχε λιμάνι στην τοποθεσία του Ηρακλείου ήδη από το 2000 π.Χ.

Κνωσός

Το πιο διάσημο παλάτι του μινωικού πολιτισμού βρίσκεται 8 χλμ. από το ξενοδοχείο. Σε μια έκταση 20.000 τετραγωνικών μέτρων, περιβάλλεται από λαβύρινθους με υπέροχα κτίρια και βασιλικά ανάκτορα, διακοσμημένα με πολύχρωμες τοιχογραφίες. Το παλάτι της Κνωσού, γνωστό ως η καρδιά του μινωικού πολιτισμού, αιχμαλωτίζει τους επισκέπτες με την περίπλοκη αρχιτεκτονική και την πλούσια ιστορία του. Κάθε λεπτομέρεια της αρχιτεκτονικής του ψιθυρίζει ιστορίες ενός πολιτισμού που άκμασε στην καρδιά της Κρήτης πριν από χιλιετίες, προσκαλώντας τους επισκέπτες να αποκαλύψουν τα μυστήρια του παρελθόντος της.
Απόσταση: 8 χλμ

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.culture.gr/

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου είναι το σπίτι των σημαντικότερων αρχαιολογικών συλλογών του Μινωικού πολιτισμού. Μερικά από τα διάσημα εκθέματά του είναι ο δίσκος της Φαιστού, οι τοιχογραφίες της ταυρομαχίας και το άγαλμα της Αφροδίτης. Το μουσείο συνεχίζει να συναρπάζει και να εμπνέει επισκέπτες από όλο τον κόσμο, ρίχνοντας φως στον πολιτισμό και την τέχνη των Μινωιτών.
Απόσταση: 6 χλμ

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.culture.gr/

CretAquarium

Ζήστε τον μεσογειακό θαλάσσιο κόσμο, σε ένα ταξίδι ανακάλυψης 20 χλμ. μακριά από το ξενοδοχείο. Εκατοντάδες είδη και χιλιάδες οργανισμοί θα έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο, συναρπάζοντάς σας με τη συμπεριφορά τους και αποκαλύπτοντας τη μεγάλη ποικιλία σχημάτων, χρωμάτων, συνηθειών και αναγκών του δικού τους κόσμου. Μάθετε για αυτά και σκεφτείτε ποιο μπορεί να είναι το κοινό μας μέλλον.
Απόσταση: 20 χλμ

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.cretaquarium.gr/

Ρέθυμνο

Το Ρέθυμνο είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης και βρίσκεται μεταξύ Ηρακλείου και Χανίων. Η πόλη είναι χτισμένη στην ίδια θέση με την παλιά Ριθυμνιά. Μεγάλο μέρος της παλιάς πόλης είναι ακόμα ζωντανό, γεμάτο με γραφικά στενά δρομάκια γεμάτα με πολύχρωμα λουλούδια, καθώς και το παλιό ενετικό λιμάνι, που προσφέρει στους επισκέπτες της την ατμόσφαιρα περασμένων αιώνων. Πολυάριθμα μνημεία απλώνονται γύρω από τις γειτονιές που αξίζει να δείτε.
Απόσταση: 80 χλμ

Χανιά

Τα Χανιά είναι μια πόλη μοναδικής ομορφιάς στα νοτιοδυτικά της Κρήτης, γεμάτη με άφθονα αρωματικά λουλούδια και με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά. Αρχαία και σύγχρονα μνημεία, το Ενετικό Λιμάνι και η Παλιά Πόλη, οι πολύχρωμες γειτονιές, ο παραδοσιακός τρόπος ζωής και οι φιλικοί κάτοικοι σας προσκαλούν σε ένα ταξίδι βήμα-βήμα για να γνωρίσετε την πόλη, υποσχόμενοι σας αξέχαστες στιγμές.
Απόσταση: 140 χλμ

Σπιναλόγκα

Η Σπιναλόγκα είναι ένα μικρό νησί στην ανατολική πλευρά της Κρήτης, που βρίσκεται στον κόλπο της Ελούντας, κοντά στον Άγιο Νικόλαο. Η ιστορία του νησιού ανάγεται στα χρόνια της Ενετοκρατίας και λόγω της στρατηγικής του θέσης έπαιξε σημαντικό ρόλο στην περίοδο της Τουρκοκρατίας της Κρήτης. Το 1905 χρησιμοποιήθηκε ως Λεπροκομείο για όλους τους λεπρούς της Κρήτης μέχρι που έκλεισε το 1957. Χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο επισκέπτονται αυτό το όμορφο νησί με βάρκες από τον Άγιο Νικόλαο, την Ελούντα ή την Πλάκα.
Απόσταση: 70 χλμ