Αξιοθέατα Ηράκλειο Κρήτης

Ηράκλειο

Το Ηράκλειο βρίσκεται κοντά στα ερείπια του ανακτόρου της Κνωσσού, το οποίο στην Μινωική εποχή ήταν το μεγαλύτερο πληθυσμιακό κέντρο στην Κρήτη. Παρόλο που δεν υπάρχουν αρχαιολογικά στοιχεία γι’αυτό, πιστεύεται ότι η Κνωσσός είχε το δικό της λιμάνι στην περιοχή του Ηρακλείου ήδη από το 2000π.Χ.

Κνωσσός

Το πασίγνωστο παλάτι του Μινωικού πολιτισμού βρίσκεται 8 χιλιόμετρα απο το ξενοδοχείο. Σε μία έκταση 20000τ.μ., περιβάλλεται από μονοπάτια μεγαλόπρεπα κτίρια και βασιλικά παλάτια, διακοσμημένο με πολύχρωμες τοιχογραφίες.

Απόσταση: 8 χλμ.

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.culture.gr/

Αρχαιολογικό μουσείο Ηρακλείου

Το αρχαιολογικό μουσείο του Ηρακλείου φιλοξενεί τις πιο σημαντικές αρχαιολογικές συλλογές του Μινωικού πολιτισμού. Κάποια από τα πιο σημαντικά του εκθέματα είναι ο δίσκος της φαιστού, τοιχογραφίες με ταυρομαχίες, και το άγαλμα της Αφροδίτης.

Απόσταση: 6 χλμ
Περισσότερες πληροφορίες:http://www.culture.gr/

Ενυδρείο Κρήτης

Ζήστε την εμπειρία του θαλάσσιου κόσμου της Μεσογείου, σε ένα ταξίδι ανακάληψης μόλις 20 χιλιόμετρα από το ξενοδοχείο. Εκατοντάδες  από είδη και χιλιάδες από οργανισμούς θα σας εμφανιστούν προσωπο με πρόσωπο, εντυπωσιάζοντας σας με τη συμπεριφορά τους και αποκαλύπτοντας μία μέγάλη ποικηλία απο σχήματα, χρώματα  συνήθειες και ανάγκες του κόσμου τους. Μάθετε γι’αυτά και αναρωτηθείτε πιο θα είναι το κοινό μας μέλλον.

Απόσταση: 20 χλμ
Περισσότερες πληροφορίες: http://www.cretaquarium.gr/

Χανιά

Τα Χανιά είναι μία πόλη μοναδικής ομορφιάς στα δυτικά της Κρήτης, γεμάτη με ευωδιαστά λουλούδια και με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά. Παλιά και νέα μνημεία. Το Βενετσιάνικο λιμάνι και η παλία πολή, πολύχρωμες γειτονιές, παραδοσιακός τρόπος ζωής και οι φιλικοί κάτοικοι σας προσκαλούν θερμά σε ένα ταξίδι βήμα-βήμα, για να εξοικειωθείτε με την πόλη τους, υποσχόμενοι αξέχαστες στιγμές

Απόσταση: 140 χλμ

Ρέθυμνο

Το Ρέθυμνο είναι η Τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης, και βρίσκεται ανάμεσα στο Ηράκλειο και τα Χανιά. Η νέα πόλη είναι χτισμένη πάνω στην παλιά Ρεθυμνία. Μεγάλο μέρος της παλιάς πόλης είναι ακόμη ζωντανό. Τα στενά σοκάκια πλυμηρισμένα με πολύχρωμα λουλούδια, καθώς και το παλιό Βενετσιάνικο λιμάνι προσφέρουν στους επισκέπτες του τον αέρα μιάς παλιότερης εποχής. Πολυάριθμα μνημεία βρίσκονται διασκορπισμένα στις γειτονιές, τις οποίες αξίζει κανείς να επισκεφθεί.

Απόσταση: 80χλμ

Σπιναλόγκα

Η Σπιναλόγκα είναι ένα μικρό νησάκι στην ανατολική πλευρά της Κρήτης, μέσα στον κόλπο της Ελούντας, κοντά στον Άγιο Νικόλαο. Η ιστορία του νησιού πάει πίσω στα χρόνια της Ενετοκρατίας. Χάρις της στρατηγικής του θέσης το νησί έπαιξε μεγάλο ρόλο την περίοδο της Τούρκικης κατοχής στην Κρήτη. Το 1905 χρησιμοποιήθηκε ώς λεπροκομείο για όλους τους λεπρούς της Κρήτης. Το 1957 έκλεισε εφόσον οι λεπροί θεραπεύτικαν μετά την ανακάλυψη των αντιβιοτηκών. Στις μέρες μας χιλιάδες τουριστών επισκέπτονται το όμορφο αυτό νησάκι με καράβια που ξεκινούν από τον Άγιο Νικόλαο, την Ελούντα ή την Πλάκα.

Απόσταση: 70χλμ

ΕΣΠΑ